• İnternet Sitemiz Yayında

    Özel Güneş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği internet sitesi yayına girmiştir.    

  • Güneş Diş Facebook Sayfası

    Özel Güneş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği facebook sayfasındagüncel haber ve duyuruları bulabilirsiniz.    

Dijital Görüntüleme

Dijital radyografi; geleneksel filmler yerine sensörlerin kullanıldığı bir X-Ray görüntüleme tekniğidir. Görüntüyü elde etmek için kimyasal işlemlere (film banyosu, filmin kurutulması vs.) gerek yoktur. Böylece zamandan tasarruf sağlandığı gibi, görüntüler dijital ortamda rahatça saklanabilmekte yada transfer edilebilebilmektedir. Konvansiyonel radyografilere tekniklerine oranla daha az radyasyon kullanılarak daha iyi kalitede görüntü elde edilebilmesi ise diğer önemli bir avantajıdır.

Dijital panaromik görüntüleme ile, diş hekimlerinin üst ve alt çene kemik ve eklem yapısı ile diş ve diş köklerinin anatomik pozisyonunu görmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde doğumsal yada sonradan kazanılmış hastalıkların değerlendirmesinde, dijital olarak elde edilen panoramik röntgenlerin yüksek çözünürlüğü ile tanısal yaklaşıma büyük katkı sağlamaktadır. Geçmiş yıllarda kullanılan standard radyoloji teknikleri, gerek banyo aşamasındaki zaman kayıpları, gerekse kullanılan banyo solüsyonunun içerisindeki kimyasallar ve röntgen filminin içerdiği kurşunun çevreye zarar vermesi gibi birçok dezavantajı içermekteydi. Ayrıca bu teknikte filmler kolaylıkla zarar görebilmekteydi. Ancak günümüzde gerek panaromik, gerekse periapikal röntgen filmlerinin yerini dijital sensörler almıştır.

Bu sayede çekilen röntgene ait görüntüler anında bilgisayar ekranında görülebilmekte, görüntüler üzerinde istenen renk ayarları, büyültme-küçültme işlemleri ve ölçümler yapılabilmektedir. Bu teknikte hastanın maruz kaldığı radyasyon oranı da ciddi ölçüde azalmıştır. Ayrıca görüntülerin bilgisayar ortamında, hasta dosyasında saklanabilmesi veya gerekli durumlarda internet ortamından paylaşılabilmesi de önemli bir avantajdır. Dijital panaromik görüntüleme teknolojisi eşsizdir ve diğer radyoloji dental sensörleri gibi değildir. Görüntüler bulanık değildir ve görüntü netliği ve kontrastı %300'e kadar artmaktadır. Yanlış pozisyonlama nedeni ile bulanık olan görüntüler yada anatomikal özellikleri yetersiz olan cihazları kullanarak çekilmiş görüntüleri teşhis etmek gerçekten zordur.

Panaromik dijital diş röntgenleri ile çekilen görüntüler ile dişlerin, kemik ve dişetlerinin birlikte görüntülendiği tek bir görüntü bilgisayar ekranına aktarılmaktadır. Diş hekiminin klinikte muayene ile ağızın görünmeyen kısımlarını göstermeye yarayan, dişler yada çenelerle ilgili problemleri teşhis etmesine yardımcı bir yöntemdir. Örneğin başlangıç çürüklerinin tespiti, özellikle diş minesi sağlıklı gibi görünsede çürük dişlerin ya da diş eti çizgisinin arkasına gizlendiğinde, ağızdaki absenin hangi dişten kaynaklandığı, periodontal hastalıktan dolayı kemiğin zarar görmesi, dişlerdeki yapı bozuklukları, kök kırıkları, kist yada tümörler röntgenle tespit edilebilir.

Panoramik röntgen neden gereklidir?

  • Panoramik röntgen, çene ve dişlerde gözle görülemeyen çürük, kist ve tümör gibi oluşumların teşhisinde gereklidir.
  • Tedavi planlamasının daha hızlı ve eksiksiz biçimde yapılmasına yardımcı röntgen filmleridir.
  • Çene ve dişlerle ilgili operasyonlardan önce hekimin görmesi gereken bir röntgendir. Çünkü bu röntgenler tedavi uygulanacak alanı geniş bir şekilde gösterir ve operasyonun başarısını arttırır.

Acil Ağrım Var

Ağrı
Her türlü ağrıda dişlerinizi fırçalayıp iyice temizleyin.

 

Travma
Hiç zaman kaybetmeden diş hekiminiz ile temasa geçin.

Ağız Bakımı

Diş hekimi tarafından farklı bir fırça önerilmediği müddetçe küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak veya orta sert fırçalar seçilmelidir.

Sterilizasyon

Kliniğimizde, dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerinde aşağıdaki, evrensel kabul edilen, önlemler alınmaktadır:

Dijital Görüntüleme

Dijital radyografi; geleneksel filmler yerine sensörlerin kullanıldığı bir X-Ray görüntüleme tekniğidir.

Engellilerde Diş Sağlığı

Engelli bireylerde dişler nasıl fırçalanmalıdır?

Ayakta durabilen çocuklarda çocuğun arkasına geçilip, bir elimizle başını desteklerken diğer elimizle fırçalama yapılır.

Lazer Destekli Diş Hekimliği

Yakın zamana kadar dişhekimliği alanında sadece yumuşak doku operasyonlarında ve diş beyazlatırken kullanılan lazer enerjisi, günümüzde daha geniş alanlarda kullanılır hale getirilmiştir.

İmplant Uygulamaları

İmplant ağız içindeki total yada bölgesel diş eksikliklerinin giderilmesi için çene kemiklerinin içine uygulanan ve diş köklerini taklit eden titanyum parçalardır.

Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi

Dişlerin Çekim Nedenleri

  • Dolgu veya protez yapılamayacak kadar harap olmuş dişler
  • Kanal tedavisinin yapılamadığı akut veya kronik iltihaplı dişler

Diş Tedavileri

Estetik Diş Hekimliği

Güzel bir gülüş ancak sağlıklı diş ve dişetleri ile mümkün olabilmektedir. Rutin kontroller sırasında yapılan diş temizlikleri ve gerekirse diş eti düzenlemeleri estetik ve sağlıklı bir gülüş için vazgeçilmez uygulamalardır.

Özel Güneş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

G.M.K.P. Mah. Öztrak Cad.
atılım Sitesi No:6/2
C Blok Kat: 1
Çerkezköy - TEKİRDAĞ

Tel 1 : 0 282 726 95 55
Tel 2 : 0 282 726 25 22
GSM  : 0 532 435 77 97

info@gunesdis.com

Pazartesi-Cuma » 10:00 -  20:00

Cumartesi » 10:00 - 17:00

Randevunuzu online alın, boş yere sıra beklemeyin!

 

» Online Randevu Formu